Zomerse quinoa salade met verse kruiden

Deze salade heb ik net in elkaar geflanst en vond 'm zo verrassend lekker dat ik 'm meteen maar hier plaats. Hoop dat u er net zo van zult genieten!!!

De ingredienten zijn een kadootje voor je darmflora, de goede bacteriën in je darmen! De paddestoelen zitten vol betaglucanen, stofjes waar zij zich graag mee voeden en de shoyu, gefermenteerde soya saus, doet hetzelfde. Daarnaast de vezels en medicinale werking van de verse kruiden en niet te vergeten de heerlijke geur en smaak. 

Ja, heel erg lekker kan best ook heel erg gezond zijn!!

Ingredienten

De hoeveelheden zijn voor 1 persoon, dus desgewenst gewoon vermenigvuldigen. Maar volg je eigen smaak en gevoel!

4 flinke eetlepels gekookte quinoa

gemengde paddestoelen 100 gram

1/4 paprika

1/8 gele ui

zwarte Kalamata olijven

Verse kruiden als basilicum, bieslook, munt, salie, tijm, peterselie zoveel als je lekker vindt, ik heb het allemaal in de tuin staan (tip!) en houd van veel!

klein stukje organische feta kaas.

Zonnebloempitten 2 El

1 limoen

olijfolie

shoyou (= gefermenteerde sojasaus, èrg gezond)

klein beetje honing

Bereiding

Kook van te voren de quinoa en laat afkoelen. Ik kook altijd veel meer dan ik nodig heb en doe er een paar dagen mee. Bewaren in de koelkast!

Pers de limoen uit en giet de helft over de quinoa en de andere helft in een schaaltje groot genoeg om de gemengde paddestoelen in te doen. 

Voeg bij dat schaaltje met limoensap de olijfolie, een heel klein scheutje shoyou (is erg zout) en een klein beetje honing bij elkaar en mix met een vork. Doe dan de kleiner gemaakte paddestoelen erbij en meng dit door elkaar zodat de paddestoelen goed bedekt zijn met de dressing/marinade. De marinade zal vocht aan de paddestoelen onttrekken en ze als het ware een beetje voor verteren. Dit voeg je als laatste toe. Af en toe omscheppen.

Hak alle kruiden fijn en voeg een beetje aan dit mengsel toe.

De rest kan door de quinoa met limoensap.

Snijd de paprika en een deel van de olijven en de feta in kleine stukjes en doe bij de quinoa.

Voeg als laatste het gemarineerde paddestoelen mengsel toe en schep alles goed door elkaar.

Doe dan in een droge pan de zonnebloempitten en verhit de pan. Roer met een houten lepel de pitjes om zodat ze niet verbranden. Bij blijven!! Je merkt dat ze goed zijn aan de heerlijke geur die door het roosteren vrijkomt. Ze moeten lichtbruin kleuren. Doe ze bovenop de salade en luister naar het gesis.....(mooi effect voor als je indruk wilt maken op je visite;-))  

Eet Smakelijk!!