Soep; Basisrecept voor 1,5 liter

In de wintermaanden, als het buiten zo koud en nat is, vind ik het een fijn idee als er binnen lekker verwarmende soep klaar staat. Je hoeft dan alleen maar de soep te verhitten en je eten is klaar. 

Lekker als voorafje, of als lunch met een sneetje zaden brood met humus erbij.

Dit makkelijke recept maak je in een handomdraai. Zo basic heel lekker, maar makkelijk uit te breiden door er bijv. knoflook aan toe te voegen, kurkuma of wat (plantaardige) room. Bij de zoete groentes als pompoen en wortel is, als je ervan houdt, koriander erg lekker.

Ik zou zeggen: “Leef je uit en geniet van je creatie!”

Ingredienten

  • 3 flinke gele uien

  • 3 tuinkruiden/groenten bouillon blokjes

  • 1,5 liter water

  • De gewenste groente zoals bijv prei, broccoli, courgette, paddestoelen, pompoen, wortel…

  • Beetje kokos olie (halve theelepel) om uien in te fruiten

Bereiding

Snijd de uien in niet te grote stukken. Was en snijd de groente.
Breng in een waterkoker 1,5 liter water aan de kook.

Smelt in de pan een klein beetje kokosolie. Een halve theelepel is voldoende. Fruit de ui hierin rustig aan. Bij glazig worden de groente erbij en even mee bakken. Voeg dan het water toe samen met de bouillonblokjes. Roer alles goed door zodat de bouillonblokjes oplossen. Breng aan de kook en doe dan het vuur iets lager maar zorg dat het wel blijft koken. Afhankelijk van de gekozen groente
kook je de groente in 5-10 minuten gaar. Broccoli hoeft echt maar heel even. Het is erg goed voor je als je broccoli niet helemaal tot pap kookt. Deze koolsoort bevat kadootjes voor je lever maar te ver doorgekookt zijn die niet meer werkzaam.

Je kunt alles in een blender glad blenden als je daarvan houdt. Ik gebruik zelf graag een staafmixer zodat er juist nog wat stukjes in zitten. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Eet smakelijk!!