Versterkende Pompoen Wortel Gember Soep

Deze soep is super gezond met veel carotenen, vitamine A en de gember die zo goed is voor de maag, het immuunsysteem, maar ook heerlijk verwarmt. De voorjaarsdagen kunnen al best warm zijn, maar 's avonds koelt het af en dan kan deze soep net zijn wat je nodig hebt. 

Je moet het ook eens proberen als ontbijt! Heerlijk!!!

Ingrediënten

- regenboog wortels, ik gebruikte 2 donkerpaarse, 2 gele en 2 oranje wortels 

- 1/2 pompoen

- 1 flinke bataat (zoete aardappel)

- 2 flinke gele uien

- 2 flinke tenen knoflook

- 1,5 liter water

- 3 kruiden of groente bouillon blokjes

- een stuk gember (ongeveer 3 cm)

- ter garnering eventueel wat verse koriander

Bereiding

De wortels wassen, schillen en in stukjes van ongeveer 2 cm snijden

De pompoen wassen, halveren en in stukken van ongeveer 3 cm snijden. Afhankelijk van welke pompoen je gebruikt kun je de schil meekoken. Ik heb bij deze de schil verwijderd.

De bataat en uien idem

De gember en knoflook schillen en in kleine stukjes/plakjes snijden.

Ik maakte de soep in de slowcooker, maar in een gewone pan kan natuurlijk ook.

In de slowcooker doe je alle gesneden groente in de pan. De 1,5 liter water kook je alvast in een waterkoker en voeg je toe.

De timer instellen op 3 uur, 2 kan waarschijnlijk ook.

Heb je geen slowcooker dan is het lekker om eerst de uien aan te bakken, dan de gesneden groenten erbij even mee te bakken en dan pas het water met de bouillonblokjes toe te voegen. Kook tot de groenten gaar zijn.

 

Na het koken de groente met een staafmixer pureren naar smaak. Dit kan ook in een grote blender maar dan moet je het wel overgieten met het gevaar van verbranden. Daarom doe ik soep het liefst pureren in de pan zelf. Proef eerst even voor je zout en peper toevoegt want ik vond de soep zo helemaal goed. Een beetje verse koriander is altijd goed en lekker als je ervan houdt. Wil je het echt chic maken dan kun je deze soep ook  nog aanmaken met wat kokosmelk en wat geroosterde pompoenpitjes erover strooien ;-)!

Eet smakelijk!!!

DC2A4B60-4C72-48DD-943D-F22F1205D390_edi