Makkelijke linzen salade

Linzen zijn een heerlijke bron van plantaardige eiwitten. Ze zijn vrij neutraal van smaak dus goed te combineren met van alles. Je kunt ze zomaar door bijvoorbeeld een groenten gerecht doen om wat extra vulling en eiwitten toe te voegen. Maar ook als basis voor een lekker salade zijn ze heel geschikt. 

Linzen zijn peulvruchten en bevatten stofjes die als je ze niet lang genoeg kookt de darmen kunnen beschadigen. Je kunt de gedroogde linzen eerst een half uurtje laten weken, goed afspoelen en 10-15 minuten koken.

Lees meer over antinutrienten en peulvruchten op deze website https://www.natuurdietisten.nl/peulvruchten-opgehelderd/

Heb je een gevoelige spijsvertering dan kun je voor dit recept linzen vervangen door bijvoorbeeld quinoa. Dat is trouwens ook een heerlijke glutenvrije maar eiwitrijke graansoort die op allerlei manieren te gebruiken is. 

Uit blik kun je linzen ook goed eten. Spoel ze dan wel goed af om overtollig zout te verwijderen. En kies als je uit blik eet het liefst voor biologisch bij bijvoorbeeld https://www.hofweb.nl/producten/linzen-42473

Meng de volgende ingredienten in een schaal:

-Blikje uitgelekte en afgespoelde linzen (400 gr) of zelf geweekt en gekookte linzen. Kies zelf de soort en varieer ermee. Ze hebben allemaal een eigen smaak.

-1 Avocado in kleine blokjes gesneden

- Sap van een halve citroen

- Bakje cherry tomaatjes in 4 stukjes gesneden 

- 1 Uitje gesnippert

- Zwarte kalamata olijven zonder pit

Garneer met wat verse peterselie!

Eventueel goed te combineren met bladsla of verse spinazie blaadjes.