De Praktijk

 

U kunt schriftelijk een bericht sturen via het contact formulier op de website. Dat beantwoord ik zo snel mogelijk. Even bellen kan natuurlijk ook: 06 50911174. Als u mijn voicemail krijgt spreekt u dan alstublieft uw naam en telefoonnummer rustig en duidelijk in zodat ik u terug kan bellen.

Een afspraak voor een intakegesprek maak ik het liefst telefonisch. Zo is er meteen de gelegenheid om verwachtingen af te stemmen en kort te bespreken welk pakket het meest geschikt is voor u.

Als u dat wilt kan ik bij u thuis komen. (Tegen reiskostenvergoeding van 0,19 €/km)

Vergoeding

Praktijk OrthoSenti is aangesloten bij beroepsvereniging MBOG. De meeste verzekeraars vergoeden daarom het consult als u aanvullend verzekerd bent. 

Het intakegesprek

Voorafgaand aan het intakegesprek stuur ik u een intake formulier dat u mij ingevuld terugstuurt. 

Voor dit eerste gesprek neem ik ruim de tijd. Dat is nodig om een goed beeld te krijgen van uw klacht. Het duurt ongeveer 1,5 uur. Ik ga daarna voor u aan de slag om een advies samen te stellen. Dit stuur ik u na 3-10 dagen via de email op. We spreken een tijd af om hierover e.e.a. telefonisch toe te lichten. Indien van toepassing maken we meteen een afspraak voor een vervolgconsult.

Er wordt tijdens het intakegesprek ook een behandelovereenkomst opgesteld waarin verwachtingen en gemaakte afspraken worden opgenomen. De overeenkomst wordt door u en mij ondertekend.

Betaling

De pakketprijs wordt in 1 x gefactureerd. Als u gespreid wilt betalen wilt u dit dan voorafgaand aan het intakegesprek aangeven, dan kunnen we hierover een duidelijke afspraak maken.

Betaling graag binnen 2 weken na factuur datum.

Pakketprijs

De pakketprijs is exclusief supplementen, bloed- of ontlasting onderzoek. 

Afspraken afzeggen

Via WhatsApp, telefonisch (06 50911174) of email (info@orthosenti.com) 24 uur van te voren, anders vervalt het afgesproken consult en wordt het gefactureerd.

Klachten

Natuurlijk hoop ik dat het nooit zal voorkomen, en dat ik er altijd samen met u uit zal komen. Maar mocht u toch het gevoel houden dat u een klacht wilt indienen dan kunt u terecht bij KAB, Koepel Alternatieve Behandelwijze. In de spreekkamer heb ik altijd een flyer van deze organisatie liggen.