Lente 2020

Covid 19, Corona virus

 

Als je na het lezen van al deze informatie nog steeds bang bent of je onzeker voelt over e.e.a. schroom dan niet om te contact op te nemen. Er is veel te doen aan het versterken van je stress bestendigheid. Maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn. Je hoeft je niet machteloos te voelen. 

 

Hier wil ik graag wat meer vertellen over wat je kunt doen om jezelf te wapenen tegen het Corona virus. 

Natuurlijk zijn alle voorschriften over geen handen geven en die goed wassen etc. goed om te volgen. Probeer niet teveel te denken aan wat niet 'mag', denken aan wat allemaal wel kan is veel fijner. Als je gezelligheid zoekt denk er dan aan dat afstand echt helpt tegen het besmetten van elkaar. Moet je niezen, doe dit dan in de binnenkant van je elleboog. Dit filmpje laat op een grappige manier zien dat dit echt werkt! 

Als je oud bent en/of andere ziekte(n) onder de leden hebt luisteren deze voorzorgsmaatregelen extra nauw. 

Je immuunsysteem is het beste wapen dat je hebt tegen allerlei infectie ziekten. En er is best een heleboel wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je immuunsysteem zo optimaal mogelijk werkt. Je hebt het altijd bij de hand. Wees er goed voor in deze tijd!

Hieronder volgen een aantal dingen die iedereen meteen kan toepassen:

*Zorg voor voldoende rust en ontspanning! Stress is het ongezondste van alles! Wees voorzichtig en verstandig maar laat je niet bang maken door alle nieuwsberichten. Het zou dodelijk zijn? Ja, maar dat kan een 'gewone' griep ook zijn! Bijna alle mensen die zijn overleden hadden al iets onderliggends en waren al verzwakt. Zo is het ieder jaar, het is dus niet nieuw met dit virus. De cijfers liggen wel iets hoger dan bij een gewone griep epidemie. Maar maak het niet groter dan het is!

Voel je je toch angstig worden? Kijk dan wat minder televisie of kijk een leuke film of serie! Maak je wereld wat kleiner en geniet van de dingen en mensen om je heen. Als de zon schijnt, ga lekker wandelen in de frisse buitenlucht! 

Genieten versterkt je, angst verzwakt. 

* Eet elke dag zeker 2-3 x vers fruit en zeker 300 gram, liefst meer, verse groente. Dit geeft je goede darmflora lekker veel vezels zodat zij zich goed voelen en het immuunsysteem kunnen helpen met het aanpakken van binnendringers. 

* Drink veel water, dat helpt het hele lichaam met het ontgiften, een proces dat altijd maar doorgaat en het lichaam enorm helpt bij optimaal functioneren. En doe als je echt je lichaam wilt verwennen door het water een snufje ongeraffineerd zeezout zodat het water beter wordt opgenomen door je lichaam.

* Eet niet te vaak. Er gaat veel energie naar de spijsvertering, energie die je wilt overhouden om het immuunsysteem te helpen. Eet 3x per dag een goede maaltijd zodat je het makkelijk volhoudt tot de volgende keer. 

* Als je het kunt opbrengen, eindig dan je warme douche met koud! Je bent daarna meteen echt goed wakker! Maar er gebeurt nog iets veel belangrijkers: Het koude water geeft een korte stressprikkel aan het lichaam. En omdat dit maar kort duurt verhoogt het de cortisol gevoeligheid van je cellen. Cortisol is een lichaamseigen ontstekingsremmer, dus als je griep krijgt is het fijn als je gevoeligheid voor dit stofje optimaal is!

Let op!

Gebruik onderstaande adviezen niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft, of als je door je behandelend arts voorgeschreven medicijnen gebruikt. 

Raadpleeg altijd eerst je arts. 

*Slik alvast wat extra goede vitamine C, 

https://www.vitakruid.nl/vitamine-c/gebufferde-vitamine-c-150-caps 

https://www.bonusan.com/nl/vitamine-c-1000-ascorbatencomplex

(Er wordt hard aan gewerkt om dit op voorraad te houden dus check deze websites regelmatig als je misgrijpt!)

Vitamine C heeft een virus remmende werking! Dit is al bekend maar het wordt regulier niet gebruikt als zodanig. Het is nl. nog nooit officieel wetenschappelijk getest. Waarschijnlijk omdat het zo goedkoop is en er daarom niet zoveel aan verdiend kan worden. Maar momenteel wordt dit, in Wuhan China waar deze virusuitbraak begon, nu dan toch, wetenschappelijk getest. Waarschijnlijk, hopelijk, is deze trial pas klaar als het virus op zijn retour is, want dit soort wetenschappelijke onderzoeken duren zeker een half jaar. Vitamine C is goedkoop, werkzaam en onschadelijk als het niet te lang wordt gebruikt. 

Je kunt als dagdosis zeker wel 3 gram per dag nemen. Neem dan 3x per dag ongeveer 1 gram, dat is 1000 mg. Mocht je voelen dat je ziek wordt dan kun je iets meer nemen. Deze hoeveelheden zijn moeilijk binnen te krijgen via de voeding, maar dat is wel de meest natuurlijke en biologisch beschikbare vitamine C . Er zit per 100 gr het meest in:

Rode paprika     150 mg 

Oranje paprika  133 mg

Spruitjes   132 mg

Peterselie  125 mg

Sambal oelek (de rode peper)  144 mg

Guave  228!!

Zwarte bessen  150

Over het algemeen zit in fruit dus niet eens zo heel veel vitamine C op een paar uitzonderingen na. Maar eet wat je lekker vindt, het lijstje is maar een hulpmiddeltje.

https://bibliotheek.ortho.nl/39003/vitamine-c-beschermt-tegen-coronavirus/

https://www.naturafoundation.nl/kenniscentrum/monografie/vitamine-c-als-ascorbaten

Video over de suppletie aanbevelingen van de ISOM

Wil je meer info over supplementen neem dan gerust contact op!

Wil je vitamine D3 langdurig gebruiken neem dan een vorm waarbij ook K2 toegevoegd is. D3 heeft invloed op de calciumspiegel in het bloed. Vitamine K2 zorgt ervoor dat deze calcium in de botten komt en deze verstevigt en niet in de vaten waar je het niet wilt hebben. 

Tot slot kun je op https://zelfzorgcovid19.nl/ veel informatie vinden.

Schermafbeelding%202020-01-18%20om%2020.